Currency

0 item
Your Cart is currently empty!
0 item
Your Cart is currently empty!
banner1

Ciocolata Artizanala Catalana

Descriere:
Creatorii de ciocolata Blanxart au elaborat un process propriu de productie al ciocolatei sale pentru a incanta si multumi toate gusturile consumatorilor sai. Acesta este unul indelungat, ridicat din punct de vedere calitativ, iar rezultatul este un produs care poate satisface gusturile chiar si celor mai pretentiosi clienti.
Informatii Generale:
Istoria Ciocolateriei BLANXART incepe in aprilie 1954, intr-un atelier inchiriat situat in cartierul Les Corts de la Barcelona. Un Chocolatier maestru, dupa ce a lucrat cel mai bun tort pentru toate magazinele din oras, decide sa paraseasca locul de munca de prestigiu si sa deschida propria afacere cu patru parteneri. Ei au creat ceea ce ar fi, dupa cativa ani, una dintre cele mai prestigioase fabrici de ciocolata artizanale.

Blanxart a elaborat un process propriu de productie al ciocolatei sale pentru a incanta si multumi toate gusturile consumatorilor sai. Acesta este unul indelungat, calitativ ridicat, iar rezultatul este un produs care poate satisface gusturile chiar si celor mai pretentiosi clienti.
Etapele care il constituie sunt urmatoarele:

Torefierea (coacerea)
Primul pas in elaborarea ciocolatei Blanxart este curatarea si prajirea boabelor de cacao. Gradul de prajire confera arome caracteristice si aroma de ciocolata Blanxart, indeparteaza umiditatea, aciditatea si ajuta, de asemenea, in procesul de spargere a boabelor de cacao.
Odata ce boabele de cacao sunt prajite, una dintre masinile folosite zdrobeste boabele in bucati fine.

Lichefiere si amestecarea
Odata ce aceste pernite sunt obtinute, acestea sunt transformate in lichior de cacao. Lichiorul de cacao este o pasta fina, care trebuie sa fie amestecata cu unt de cacao si zahar. Blanxart produce in mixer proportii exacte de lichior de cacao, bazat pe tipul de ciocolata pe care doreste sa il obtina.

Rafinare si conching
Urmatorul pas in obtinera ciocolatei este reprezentat de procesarea amestecului rezultat in masina de rafinat. Masina de rafinat este o masina compusa din cilindri, care prin mijloace de presiune, transforma masa obtinuta intr-un praf fin. Acest praf rezultat merge la "scoici", care sunt recipiente mari, extraordinare pastrate la o temperatura adecvata, ale caror brate agita ciocolata pret de ore intregi, pana cand se realizeaza de-a dreptul, textura lichid.
Cand procesul de conching s-a terminat ciocolata este stocata in depozite, la temperatura ideala pana cand aceasta este utilizata pentru a crea praline sau batoane de ciocolata Blanxart.

Soiurile de cacao folosite de Blanxart
Astazi, cele trei soiuri de cacao sunt Criollo, Forastero si Trinitario. Numele de cacao indica Origen.

Criollo
Criollo a fost soiul de cacao predominant in centrul si nordul Americii de Sud, dar din cauza productivitatii scazute si susceptibilitatea la boli, acum constituie, un soi recunoscut, de ordinea 0,1% din culturile lumii. Porcelana, cel mai bun exemplu pentru Criollo, pastreaza semnatura fructata si usoara atribuita soiului, desi este, desigur, chiar mai rar decat Criollo ca un intreg.

Forastero
Forastero, de departe cel mai comun dintre cele trei soiuri, este considerat a fi originar din nordul bazinul raului Amazon in ceea ce este acum Brazilia. Ca urmare a rezistentei la boli si productivitate ridicata, acesta reprezinta aproape 90% din culturile lumii. Acesta tinde sa aiba arome de pamant, relativ simple, cu aciditate moderata. In functie de calitatea boabelor (maturitatea in momentul recoltarii si gradul de prelucare in procesul de fermentarea si uscarea boabelor).

Trinitario
Un hibrid spontan de Forastero si Criollo, care a aparut in Trinidad, in mijlocul anilor 1700, Trinitario poate fi cel mai greu de definit in termeni de aroma din cauza diferentelor pe scara larga ai indicatorilor de Forastero si Criollo. Ia privinta aromelor variaza de la iute la pamantiu, la fructe, la extrema de aciditate. Chiar si boabele Trinitario care seamana fizic cu Criollo, in functie de procentul de gene Criollo detinute, prezinta de cele mai putine ori gustul sau caracteristic.

Categorii:

"BRICS" - expresia unei Catalunii gurmande
Ce sunt "BRICS-urile"?

Acesta este doar un nume al produsului prestigiosului creator catalan Blanxart.

In ce consta produsul?
Este vorba despre migdale Marcona din regiunea Tarragona (sudul Barcelonei), prajite si caramelizate, invelite apoi intr-un strat de ciocolata alba si diverse topping-uri sub forma de pudra (ex. Cacao, Ceai Matcha, ghimbir, cafea, scortisoara si vanilie, fructul pasiunii sau zmeura sub forma naturala obtinute prin inghetare si uscare in vid).

De ce este articolul "BRICS" superior altor produse omoloage?
Migdalele Marcona folosite in creerea "BRICS" sunt cele mai bune dintre toate varietatile de migdale, depasind calitativ celelalte varietati de origine turceasca sau Americana (Californiana).
"BRICS" sunt de fapt migdalele Marcona selectionate din cele mai bune recolte din Catalunia, care sunt caramelizate si trase in ciocolata.
De asemenea, in produsul "BRICS" nu exista arome artificiale sau substante colorante, toate sunt naturale.

Care este filosofia "BRICS" si de asemenea istoria acestui deliciu?
Migdalele caramelizate si trase in ciocolata sunt un produs tipic regiunii Vilafranca del Penedes, din sudul Barcelonei, si sunt de obicei numite "Catanies", insa acest nume nu a putut fi folosit in scop comercial, deoarece denumirea a fost anterior brevetata de catre un producator local, astfel a aparut numele de BRICS, pastrandu-se conceptul de creatie.

Care este filozofia de topping-uri alese pentru BRICS?
1. Celui mai bun produs trebuie sa-i fie asociate cele mai bune ingrediente naturale
2. Valentele Brics
3. Gustul bun
4. Combinatiile dulci amare dintre cacao si ciocolata ce invelesc o inima crocanta de migdala sau nuca macademia 

Despre Noi

About Ciocopolis


  • Ciocopolis.ro este locul în care iubitorii de ciocolată sunt invitaţi să ia parte la călătoria gastronomică bucurându-se de savoarea spectacolului gustativ oferit de ciocolată prin varietatea impresionantă a peste 90 de arome şi gusturi unice.


  • Ciocopolis.ro este primul magazin online de ciocolată super-premium din România, care oferă clienţilor săi o variată gamă de produse din ciocolată alături de cele mai minunate experienţe gastronomice.


  • Pentru că ne dorim ca toţi clienţii noştri să aibă o experienţă gustativă inegalabilă, am selecţionat atent toate produsele din portofoliul nostru, oferindu-le acestora o variată gamă de tablete de ciocolată, cu gusturi nebănuite şi complet noi pentru piaţa din România.

Contact

Newsletter

Subscribe

Subscribe to our newsletter