Currency

0 item
Your Cart is currently empty!
0 item
Your Cart is currently empty!
banner1

1840, Sant Sadurní

Casa Simón a inceput sa elaboreze ciocolata artizanala din 1840. Boabele de cacao erau transportate de pe plantatii din Africa sau America de Sud si apoi procesate intr-un mod care a suferit o transformare masiva in secolul al 19-lea, completat cu un numar de descoperiri tehnologice.

Nu dupa mult timp, un atelier de ciocolata s-a nascut in Sant Sadurni d'Anoia, situat la 40 kilometri de Barcelona.
Unul dintre ambalajele de ciocolata din 1880 se foloseste si astazi. Acesta ilustreaza transportul de materii prime, cum ar fi cacao si zahar, din cealalta parte a Atlanticului.

 

 


Acest ambalaj vechi din 1880
a ramas pe piata pana in prezent, fara intrerupere.

Trecerea de la artizanat la mecanizare a venit cu noul secol, sub conducerea lui Francesc Coll, a treia generatie a familiei sale. La mijlocul anilor 1950, succesorul sau, Miquel Coll, a extins marketingul de-a lungul Cataloniei. Mai tarziu construieste o fabrica noua, care continua chiar si astazi sa scalde centrul Sant Sadurni in mirosul de ciocolata.

In timpul anilor '70, Xavier Coll, fiul lui Miquel, a ales sa dezvolte o gama larga de produse din ciocolata mai mica, precum si ciocolata de Craciun si de Paste, care a ajutat la consolidarea societatii comerciale, transformandu-l intr-un furnizor preferat pentru multe magazine dulci si brutarii.

Simón Coll a inceput sa faca ciocolata cu un procent mai mare de cacao, ca raspuns la cererea in creștere a consumatorilor, precum si producerea de "turrons" (nuga), pentru care a folosit excelentele nuci ale tarii. Aceste specializari au ajutat la extinderea brandului de-a lungul Spaniei si a pietelor de export.
Trecerea in secolul 21 a fost marcata de construirea unei a doua fabrici in Sant Sadurni, un depozit complet robotizat cu o capacitate crescuta si imbunatatirea serviciilor.

Simón Coll selecteaza boabele de cacao din mai multe tari si face propria ciocolata de la zero. Din Africa, foloseste cacao din Ghana pentru gustul sau puternic, uniform; din America, foloseste cacao aromatica.
Alegerea materiei prime excelente si folosirea unei varietati de plante diferite din cele mai bune locatii sunt cerințele de baza pentru un produs de calitate buna.

Procesul de fabricare incepe cu prajirea in propria fabrica a boabelor de cacao. Aceasta ajuta la obtinerea de diferite profile aromatice ale ciocolatei. Boabele prajite sunt apoi rupte in bucați si separate de coji. Piesele rezultate, care sunt denumite "nibs", sunt apoi macinate pentru a forma un lichid gros, de culoare inchisa, aromat. Aceasta este lichiorul de cacao, care, lasat sa se racească, se va solidifica in pasta de cacao.

 

Fabrica Simón Coll este o combinatie de know- how traditional si cele mai moderne tehnologii, pentru o continua imbunatatire si pentru a forma o gama foarte diversa de produse.

Despre Noi

About Ciocopolis


  • Ciocopolis.ro este locul în care iubitorii de ciocolată sunt invitaţi să ia parte la călătoria gastronomică bucurându-se de savoarea spectacolului gustativ oferit de ciocolată prin varietatea impresionantă a peste 90 de arome şi gusturi unice.


  • Ciocopolis.ro este primul magazin online de ciocolată super-premium din România, care oferă clienţilor săi o variată gamă de produse din ciocolată alături de cele mai minunate experienţe gastronomice.


  • Pentru că ne dorim ca toţi clienţii noştri să aibă o experienţă gustativă inegalabilă, am selecţionat atent toate produsele din portofoliul nostru, oferindu-le acestora o variată gamă de tablete de ciocolată, cu gusturi nebănuite şi complet noi pentru piaţa din România.

Contact

Newsletter

Subscribe

Subscribe to our newsletter